Klíčové slovo

Klíčové slovo
2019-07-04 12:04

V červnu rostla kategorie Cestování – prodej

V červnu rapidně rostla návštěvnost webových stránek s nabídkou cestovních zájezdů. Vliv na to měly jak blížící se školní prázdniny a sezóna dovolených, tak i nabídky last minute zájezdů cestovních kanceláří. Návštěvnost webů v kategorii Cestování prodej se nejvíce – o 109 % - zvýšila z tabletů. Nárůst počtu uživatelů právě z těchto zařízení, která většinou používá více členů domácnosti, může naznačovat, že dovolené a zájezdy si plánovaly a  společně vybíraly celé …

V červnu, díky krásnému letnímu počasí, trávili uživatelé více času venku, a proto navštěvovali webové stránky spíše z mobilních zařízení než z klasických PC. Většina webových kategorií, které zaznamenaly nárůst počtu uživatelů, rostla proto na mobilních telefonech a tabletech. Uživatelům, kteří si vybírali a objednávali dovolené, pomohla s výběrem destinace webová kategorie Cestování – obsah, která zahrnuje webové stránky popisující turistické cíle a atrakce v daných lokalitách. Tato kategorie rostla na mobilních zařízeních  - o téměř 17 % na mobilních telefonech a o více než 4 % na tabletech. Před letní sezónou chtělo mnoho mužů zlepšit svůj vzhled a dostat se do dobré fyzické kondice a tak rostla návštěvnost Mužských magazínů o životním stylu. Nárůst byl zde zaznamenán na tabletech (5 %) a na mobilních telefonech (3 %). 

Další kategorií, která v červnu zaznamenala nárůst, bylo Bydlení – prodej. I tato kategorie rostla na mobilních zařízeních, přičemž její nárůst činil kolem 2 % u mobilních telefonů i tabletů. Poměrně velký nárůst sledovanosti zaznamenaly také domovské stránky portálů – jejich návštěvnost se zvýšila o cca 10 % na mobilních telefonech a o 12 % na tabletech.

Do schránky> Tisk

Typ obsahu

zpráva

Chcete se dozvědět více o tomto tématu?

Kontaktujte nás

Získejte všechny zprávy, názory a příručky v jednom e-mailu!

Přečtěte si náš newsletter